Stromen van Inspiratie

Op 29 en 30 oktober 2022 vierde Facetten 20 jaar kunst- en muziekprojecten met Stromen van Inspiratie: een weekend in Het Weefhuis vol muziek en vertellingen omringd door beeldende kunst waarin deelnemende kunstenaars zich door elkaar hebben laten inspireren.

De expositie met 12 kunstenaars (Christiaan Keulemans, Manja Markies, Milou Parthesius, Shira Wolfe, Laslo Antal, Julia Henneman, Mechteld Timp, Aafke Steenhuis, Stijn Seip, Amber Rijcken, Tonie van Marle en Lune Woodside) was op zaterdag 29 en zondag 30 oktober tussen 11:00 en 17:00 te bezichtigen.

Tijdens het weekend vonden op zaterdag muzikale performances van Het Stromende Getij & De Winterdichter plaats, twee nieuwe liedcycli van Julia Barnes op gedichten van M. Vasalis en Fred Portegies Zwart. Met Caroline Stam, Elizabeth Ford, Matthijs Mesdag en Julia Barnes als uitvoerende musici. Bestel de nieuwe CD met deze liederen via info@facettenvandekunst.nl. Shira Wolfe en Julia Henneman droegen gedichten voor in het Servisch, Engels en Nederlands, uit Shira’s dichtbundel Wider Than the Sky. Muziek en live kunst tijdens de performance werden verzorgd door Laslo Antal.

Op zondag gaf Aafke Steenhuis een lezing over haar project De Grote Wilde Vaart-vier wereldhavens, met een tentoonstelling van haar schilderijen, en aansluitend de muzikale performance High Tide/Breakwater/Safe Haven, gecomponeerd door Sasha Groep. Deze composities zijn geïnspireerd door vier wereldhavens uit Aafke’s project. Met Elizabeth Ford, Eric Boeren, Lucy Boeren, Julia Barnes en Sasha groep als uitvoerende musici. Ook gaf Julia Henneman een performance geïnspireerd door het schilderij van Mechteld Timp met het “Sonnet 64” van Shakespeare, bijgestaan door Julia Barnes op de altviool.

Speciaal voor dit 20-jarig jubileum werd tijdens het weekend een catalogus gepresenteerd met verhalen over de geschiedenis van Facetten en het Stromen van Inspiratie-weekend.

Adres: Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB ZaandijkBekijk hier de speciale video-poems gemaakt door Laslo Antal voor de compositie-cyclus Het stromende getij van Julia Barnes: