Pomes Penyeach

zaterdag 11 en zondag 12 november 2017, 12-17 uur
Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk
Toegang: gratis

Facetten van de kunst bestaat 15 jaar! en viert dat met kunst, voordracht en muziek geïnspireerd op de 13 (voor Facetten vertaalde) gedichten uit de Pomes Penyeach van de Ierse dichter James Joyce.

Op de begane grond van het Weefhuis is een groepsexpositie van 15 kunstenaars die zich lieten inspireren op een of meer van de Pomes.

Boven in het Weefhuis is er tussen 13.00-15.30 uur een programma met performances en een woord van de vertalers Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes. Na afloop is er gelegenheid om te praten met enkele van de makers en uitvoerenden,  Initiatiefnemer en componiste Julia Barnes heft dan ook een glas op de afgelopen 15 jaar en kijkt uit naar de projecten die  hierna zullen komen.

De nieuwe CD ‘By the light of his heart’ is dit weekend te koop voor 15 euro. Op de CD staan 10 composities voor sopraan, baritone, strijkers, en slagwerk (2016) en de Suite Joyce in Lust (Love) uit 2017 voor stemkunstenaar, slagwerk en altviool.  Bestellen kan met een mailtje naar info@facettenvandekunst.nl.

Limited edition: het boek Pomes Penyeach Project, met de vertaalde gedichten en foto’s van de kunstwerken gemaakt voor deze expositie. De deelnemende kunstenaars (20-80 jaar oud) werken in vele disciplines: schilderkunst, textiel, keramiek, glas en mixed media.

Het boek kost ook 15 euro.
Boek en CD samen: 25 euro.

sponsors: Gemeente Zaanstad, het Lirafonds, donateurs (U!)